Moxa jiufa

Moxa bestaat uit de samengeperste bladeren van de plant Artemisia Vulgaris. Door deze moxa aan te steken geeft het een intense warmte af. De plekken die verwarmt worden zijn meestal acupunctuurpunten, maar soms ook hele regio's. We gebruiken moxa om koude te verdrijven en om de stroming van Qi en Bloed te herstellen en te verbeteren.

moxaapp

Cuppen ba guan

 

Door middel van het aanbrengen van plastic of glazen cups op bepaalde plekken of op acupunctuurpunten wordt voor korte tijd een vacuum gecreëerd. Dit vacuum haalt de hitte of de koude (welke stagnatie van de Qi- en Bloedstroom geeft) naar de oppervlakte. Deze methode heeft ook een grote invloed op de regulatie van de innerlijke organen.

cuppapp

 

Gua Sha guasha

Het deel van het lichaam, waar de blokkade zich bevindt, wordt 'geschraapt' met een porseleinen lepeltje of een speciale Gua Sha schraper. Dit wordt gedaan om de Sha (of de koude) via de oppervlakte naar buiten te brengen.

guashaapp

Laser-acupunctuur jiguangzhenjiu

 

Bij de behandeling van kinderen kan in plaats van stimulatie met naalden een LLLT laser gebruikt worden om de acupunctuurpunten te stimuleren. Dit is volledig pijnloos en heeft hetzelfde effect als naalden in kleine kinderen.

Verder wordt de laser ook gebruikt om de vernieuwing van cellen te stimuleren en heeft het een effect op de microcirculatie.

laserapp